Desery lodowe – obowiązek na komunijnym stole
Sezon komunijny przypada na wiosenny, ciepły okres. Właśnie ze względu na to na komunijnym stole nie powinno zabraknąć czegoś chłodnego, np. lodowego deseru. Bez względu fakt, czy komunijną uroczystość wyprawiasz w restauracji, czy samodzielnie przygotowujesz ją w domu postaraj się, by lodowy deser znalazła się w menu. Mało jest ludzi, którzy lodów nie lubią, dlatego taki przysmak wydaje się być wręcz wymarzonym deserem. Do jego produkcji możemy wykorzystać maszyna do produkcji lodów.
Zadowoli bowiem zarówno dorosłych jak i wybredne dzieci. Pod względem smaków i dodatków masz wolną rękę – lody owocowe, czekoladowe, śmietankowe, wodne czy sorbety – na pewno znajdziesz smak, który przypadnie do gustu każdemu z gości. Jest jeszcze jedna zaleta tego typu deserów – można je bowiem podawać w bardzo eleganckiej formie. Estetyczne pucharki i ładnie dobrane dodatki będą cieszyć oko i ładnie komponować się na stole. Przygotowując lodowe desery samodzielnie pamiętaj też o tym, by deser wcześniej przygotowany był przechowywany w odpowiedniej temperaturze, w ciepły dzień lody mogą zacząć się topić i nie będą już tak estetycznie wyglądać, nawet ładnie podane.
www.perioorto.pl